Хроника

Борис Тадић: Србија се налази пред новим ударом регионалног криминала

Штампа
четвртак, 06. август 2009.

Србија се налази пред новим ударом регионалног криминала и, као централна земља западног Балкана, захтева изузетно спреман полицијски систем, рекао председник Србије Борис Тадић.

Председник Србије Борис Тадић изјавио је да се Србија налази пред новим ударом регионалног организованог криминала.

"Први пут у нашој историји, суочавамо се са трансконтиненталним организованим криминалом на Западном Балкану. Србија, као централна земља тог дела Балкана, пред овим изазовима захтева изузетно спреман полицијски систем", рекао је Тадић за часопис "Полиција данас".

Председник Србије је истакао да припадници полиције "имају његову подршку" и да министар унутрашњих послова Ивица Дачић и МУП раде свој посао "веома добро".

Тадић је додао да је и тероризам изазов за Србију, првенствено екстремни албански тероризам на југу Србије.

"Никакве дилеме нема да се терористи припремају у троуглу наше јужне покрајине Косова и Метохије, северне Македоније и јужних општина у региону Прешева и Бујановца", рекао је Тадић и додао да је тероризам на југу Србије везан за политички процес будућег статуса Косова.

Тадић је истакао и да је, поред опремања полиције, животног стандарда полицајаца, упостављања строже судске праксе која ће штитити полицајце, важно и успостављање дисциплине у полицији, како не би долазило до прекомерне употребе силе, што се то догађало у прошлости.

"Без подизања кредибилитета и рејтинга саме полиције, нема подизања кредибилитета ни саме државе Србије", нагласио је председник Тадић.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]