Početna strana > Hronika > Borislav Novaković: Interventna policija legitimisala aktiviste Narodne stranke koji su lepili plakate na kojima piše:"Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže!"
Hronika

Borislav Novaković: Interventna policija legitimisala aktiviste Narodne stranke koji su lepili plakate na kojima piše:"Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže!"

PDF Štampa El. pošta
petak, 25. septembar 2020.

Ekipa interventne jedinice policije legitimisala je u Novom Sadu aktiviste Narodne stranke, koji su lepili plakate, izjavio je potpredsednik te partije Borislav Novaković.

Oni su lepili plakate sa fotografijom novosadskog gradonačelnika Miloša Vučevića, na kojima piše: "Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže!"

"Neverovatno je da ni manje ni više nego interventna policija legitimiše aktiviste jedne političke partije", rekao je Novaković agenciji Beta.

On je prethodno na društvenim mrežama takođe postavio isti plakat, uz navode "Novi Sad kao Medeljin Pabla Eskobara".

Kompanija "Galens" je poslednjih godina najveći građevinski investitor u Novom Sadu.

Nova.rs: Novakovića zaustavila policija zbog plakata protiv Vučevića

Predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borisava Novakovića i desetak aktivista zaustavili su večeras pripadnici Interventne policije koja ih trenutno drži na ulici, u blizini objekta na kom su lepili plakate.

Kako je Novaković izjavio za Nova.rs, oni su u blizini Partizanske ulice lepili plakate sa likom gradonačelnika Miloša Vučevića i natpisom “Dok spratove diže, novac samo stiže”.

Time su, kako kaže, aludirali na investitora, kompaniju Galens koja u vreme Vučevićevog mandata diže višespratnice po celom gradu, a jedan je od viđenih investitira za sporni Novi Sad na vodi, čijom izgradnjom bi menjali čak i tok Dunava.

“Nas desetak je lepilo plakate u momentu kada su nas opkolili sa dvoja kola iz kojih su izašli pripadnici Intervente policije. Legitimisali su nas sve, a sada čekamo da nas, koji nismo imali dokumenta sa sobom, kako su rekli, vode u Policijsku upravu “na identifikaciju”, rekao je Novaković.

On je prethodno na društvenim mrežama postavio isti plakat, uz navode “Novi Sad kao Medeljin Pabla Eskobara”.

Kompanija Galens je poslednjih godina najveći građevinski investitor u Novom Sadu.

(Beta, Nova.rs)