Хроника

Борислав Новаковић: Интервентна полиција легитимисала активисте Народне странке који су лепили плакате на којима пише:"Милош Галенс Вучевић - док спратове диже, новац само стиже!"

Штампа
петак, 25. септембар 2020.

Екипа интервентне јединице полиције легитимисала је у Новом Саду активисте Народне странке, који су лепили плакате, изјавио је потпредседник те партије Борислав Новаковић.

Они су лепили плакате са фотографијом новосадског градоначелника Милоша Вучевића, на којима пише: "Милош Галенс Вучевић - док спратове диже, новац само стиже!"

"Невероватно је да ни мање ни више него интервентна полиција легитимише активисте једне политичке партије", рекао је Новаковић агенцији Бета.

Он је претходно на друштвеним мрежама такође поставио исти плакат, уз наводе "Нови Сад као Медељин Пабла Ескобара".

Компанија "Галенс" је последњих година највећи грађевински инвеститор у Новом Саду.

Нова.рс: Новаковића зауставила полиција због плаката против Вучевића

Председника Градског одбора Народне странке Борисава Новаковића и десетак активиста зауставили су вечерас припадници Интервентне полиције која их тренутно држи на улици, у близини објекта на ком су лепили плакате.

Како је Новаковић изјавио за Нова.рс, они су у близини Партизанске улице лепили плакате са ликом градоначелника Милоша Вучевића и натписом “Док спратове диже, новац само стиже”.

Тиме су, како каже, алудирали на инвеститора, компанију Галенс која у време Вучевићевог мандата диже вишеспратнице по целом граду, а један је од виђених инвеститира за спорни Нови Сад на води, чијом изградњом би мењали чак и ток Дунава.

“Нас десетак је лепило плакате у моменту када су нас опколили са двоја кола из којих су изашли припадници Интервенте полиције. Легитимисали су нас све, а сада чекамо да нас, који нисмо имали документа са собом, како су рекли, воде у Полицијску управу “на идентификацију”, рекао је Новаковић.

Он је претходно на друштвеним мрежама поставио исти плакат, уз наводе “Нови Сад као Медељин Пабла Ескобара”.

Компанија Галенс је последњих година највећи грађевински инвеститор у Новом Саду.

(Бета, Нова.рс)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]