четвртак, 25. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Борислав Стефановић: Представљање Косова уз фусноту и Резолуцију 1244
Хроника

Борислав Стефановић: Представљање Косова уз фусноту и Резолуцију 1244

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 23. јануар 2012.

БЕОГРАД - Шеф београдског преговарачког тима у дијалогу с Приштином Борислав Стефановић изјавио је данас да датум наставка преговора није одређен, а да је у регионалном представљању Приштине за Београд прихватљива фуснота "без прејудицирања статуса", али искључиво као додатак референци на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН.

Стефановић је у изјави Танјугу рекао да, не желећи да улази у детаље предлога, сматра да формулација "без прејудицирања стауса" може да буде употребљива, али никако без употребе Резолуције 1244.

"То може да буде корисно, али никако довољно", истакао је Стефановић.

Према његовим речима, датум наставка дијалога још није одређен, јер су ставови две стране око регионалог представљања Приштине и даље веома удаљени, о чему ће, како је додао, бити речи на састанку са посредником ЕУ Робертом Купером који ове недеље долази у Београд.

"То ће бити прилика да разговарамо о различитим опцијама за решавање питања регионаланог престављања које за нас апсолутно претпоставља употребу Резолуције 1244. Имаћемо прилику са њим да пронађемо решење које садржи Резолуцију", навео је Стефановић.

Он је одбацио твдње шефице приштинског тима Едите Тахири да је предлог о фусноти "без прејудицирања стауса" дошао са приштинске стране, али као нетачне оценио и њене наводе да ЕУ стоји иза тог предлога.

"ЕУ не стоји иза било које опције изузев оне коју ће обе стране да прихвате. Није тачно ни да Приштина било шта предлаже. Предлог Приштине у овим преговорима је у ствари непостојећи термин и заиста бих хтео да ставим тачку на такве приче, јер они једноставно немају тај приступ дијалогу", закључио је Стефановић.

(Танјуг)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер