Početna strana > Hronika > Branko Ružić: Školama danas stižu uputstva o režimu rada za naredni period; Raspust kreće 21. decembra i trajaće do 15. januara
Hronika

Branko Ružić: Školama danas stižu uputstva o režimu rada za naredni period; Raspust kreće 21. decembra i trajaće do 15. januara

PDF Štampa El. pošta
petak, 27. novembar 2020.

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić najavio da će danas školskim upravama biti upućena konkretna uputstva nakon odluke o prelasku na onlajn nastavu.

Tim uputstvima će biti definisane i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama.

Takođe, kako su preneli mediji, đaci će u školu ići i na kontrolne i pismene zadatke.

Ružić je juče u Skupštini Srbije rekao da proces sticanja znanja zbog prelaska na onlajn nastavu neće biti ugrožen.

On je podsetio da je Vlada Srbije na osnovu preporuka Kriznog štaba donela uredbu koja tretira pitanje prelaska na onlajn nastavu, koja se tiče starijih razreda od petog do osmog razreda i srednjih škola, uz preporuku da to urade i visokoškolske ustanove.

"Podsetiću vas da je i pre početka školske godine ostavljena mogućnost roditeljima da se opredele da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili na konvencionalan način"€, rekao je Ružić.

Podsetio je da će raspust trajati od 21. decembra do 15. januara, a da će se nastava za učenike do tada odvijati onlajn.

(Tanjug, B92) 

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner