Хроника

Букурешт: Неколико стотина људи на протесту због уведених мера за сузбијање ширења коронавируса, пре свега због социјалног дистанцирања и обавезе ношења маски у школама

Штампа
субота, 19. септембар 2020.

 Неколико стотина људи, укључујући породице са малом децом, протестовало је у Букурешту против мера уведених за сузбијање ширења коронавируса, пре свега због социјалног дистанцирања и обавезе ношења маски у школама.

Само полиција и новинари су носили маске. Многи демонстранти су носили банере и румунске заставе и нису поштовали правила социјалног дистанцирања.

Један од говорника на протесту на Универзитетском тргу у Букурешту упоредио је мере са мучењем неистомишљеника у комунизму.

У Румунији је као и у већем делу Европе последњих дана порастао број заражених корона вирусом. Прошле недеље забележен је највиши број регистрованих у једном дану, њих 1.713.

Данас је регистровано 1.333 новозаражених, што чини укупно 111.550 случајева од почетка епидемије, а умрле су 4.402 особе.

Око 2,8 милиона дјака пошло је у школу у понедељак, а настава је комбинована па се део одвија у учионицама, а део онлајн.

Столови у учионицама морају бити удаљени најмање један метар, ученици и наставници морају да носе маске, а учионице се свакодневно дезинфикују.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]