Хроника

Чедомир Јовановић: Покушај упада у Скупштину организовали су СПЦ, СзС, руска војна обавештајна служба, ратни злочинци и профитери

Штампа
понедељак, 09. децембар 2019.

 Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас да су покушај упада у Скупштину Србије у суботу организовали Српска православна црква, Савез за Србију, руска војна обавештајна служба ГРУ, ратни злочинци и профитери.

Све су то протагонисти оних идеја и вредности које су нас уништиле као народ и државу, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, истичући да су ти догађаји последње упозорење, јер је „било планирано да се заврши другачије“.

Он је констатовао да су жртве избегнуте захваљујући доброј реакцији скупштинског обезбеђења, а они који стоје иза протеста су баш то хтели.

Они на улици су протагонисти идеја деведесетих, који су нас гурнули у ратове. Срамота је да посланик, окружен хуљама који се крију иза својих наводно борачких књижица, на силу упада у парламент, казао је Јовановић.

Иза оних који су покушали упад остајало само зло и нико није осрамотио народ као што су то они урадили „у име светог српства“, јер су то „хорде наводних хероја и јунака које сад у Београду раде оно што су радили од Хрватске, преко Босне, до Косова

Јовановић је оценио да су иза оних који су покушали упад остајало само зло и да нико није осрамотио народ као што су то они урадили „у име светог српства“, јер су то „хорде наводних хероја и јунака које сад у Београду раде оно што су радили од Хрватске, преко Босне, до Косова“.

Њихова једина дужност је да направе хаос. Нама се руши држава пред очима, упозорио је Јовановић, који сматра да Русија у свему томе има свој интерес.

Према његовом мишљењу, свако нормалан је у суботу могао да види шта се налази иза идеје бојкота рада парламента и шта се може очекивати ако се бојкотују избори.

Јовановић је замолио грађане, пре свега оне који поштују вредности до којих је њему стало, да не дозволе да због оправданог незадовољства које постоји буду параван за несрећу у коју би да нас гурну.

Говорећи о дијалогу власти и опозиције под окриљем Европског парламента, Јовановић се захвалио европским представницима и саопштио да се повлачи из тог процеса, зато што су ти разговори постали бесмислени.

Он је објаснио да је то одлучио зато што се европски посредници „по хотелским лобијима састају и „за рукав састају и „за рукав повлаче оне који су у парламент доводили људе са Крима“.

(Фонет)

 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]