Хроника

ЦИНС: Стручна комисија потврдила одлуку да докторат Синише Малог није плагијат, "иако није академски честит"

Штампа
уторак, 22. октобар 2019.

На данашњем састанку који је сазвао декан Факултета организационих наука (ФОН) Милија Сукновић расправљало се о стручном мишљењу комисије овог факултета да ли је докторат Синише Малог плагијат или не.

Иако декан није желео да каже шта је Стручна комисија одлучила, ЦИНС сазнаје да је потврдила своју пређашњу одлуку да докторат Синише Малог није плагијат.

Декан је састанак шефова катедри и редовних професора сазвао јуче поподне. По правилу би мишљење Стручне комисије морало да се нађе пред члановима Наставно-научног већа (ННВ), које треба у име ФОН-а да донесе коначну одлуку о докторату.

Након састанка, декан Милија Сукновић је изјавио само да се расправљало о мишљењу Стручне комисије „које је донето али није потписано“ и рекао је да ће се састанак наставити и сутра.

Према изворима ЦИНС-а, мишљење Стручне комисије је да докторат Малог, иако није академски честит, није плагијат. Исти извор каже и да је Сукновић одбио да присутнима на састанку да мишљење комисије већ је присутне обавестио о његовој садржини.

Састанку су поред декана присуствовали шефови катедри и само редовни професори овог факултета, пише ЦИНС.

 

(Данас)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]