Хроника

Црна Гора шаље 40 војника у НАТО мисију у Авганистану

Штампа
уторак, 28. јул 2009.

ПОДГОРИЦА – Црногорска скупштина одобрила је план о слању 40 војника у мировну мисију НАТО- а у Авганистану, што је први пут да се припадници црногорске војске придружују НАТО мировњацима.

„Одред војника и медицинско особље биће упућени почетком следеће године, док ће два официра, која треба да се придруже немачкој команди, отићи током септембра и октобра 2010. године”, изјавио је министар одбране Борислав Вучинић.

Дванаест опозиционих посланика у скупштини, која има укупно 81 место, гласало је против упућивања војника у мировне мисије, изразивши сумњу у уверавања Вучинића да ће војници „бити сигурни у области ниског ризика”.

„Тамо постоји обиље ризика”, казао је Василије Лалошевић из опозиционе Социјалистичке народне партије, додавши да, поред интерних сукоба и напада талибана, та област представља и рај за произвођу опијума.

Црна Гора, која је већ чланица програма НАТО Партнерство за мир, тежи чланству у НАТО-у, али истраживања јавног мњења показују да само 35 процената Црногораца подржава такав корак, навела је британска агенција.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]