Početna strana > Hronika > Denis Monastirski, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine: Spremamo se za nuklearnu katastrofu u Zaporožju
Hronika

Denis Monastirski, ministar unutrašnjih poslova Ukrajine: Spremamo se za nuklearnu katastrofu u Zaporožju

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 11. avgust 2022.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova rekao je da Kijev mora biti spreman za bilo koji scenario u vezi sa granatiranom nuklearne elektrane Zaporožje koja je pod kontrolom Rusije, uključujući evakuaciju ljudi iz tog područja.

Lokalni zvaničnici Ukrajine i Rusije okrivili su jedni druge za novo granatiranje nuklearne elektrane – najveće u Evropi – koja se nalazi na jugu Ukrajine.

"Postrojenje je od danas ne samo u rukama neprijatelja već u rukama 'neukih stručnjaka' koji bi potencijalno mogli da dozvole da se dogodi tragedija", kaže ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski za Rojters.

"Naravno, teško je i zamisliti razmere tragedije koja bi mogla da se dogodi ako Rusi nastave svoje akcije tamo", dodaje Monastirski.

Ukrajinske vlasti su poslednjih dana upozoravale na rizik od nuklearne katastrofe "u stilu Černobilja".

"Moramo da se pripremimo za svaki scenario. Državne službe za vanredne situacije zajedno sa MUP-om i Ministarstvom regiona razgovaraju o različitim scenarijima koji su potrebni, uključujući i pitanje evakuacije" naveo je Monastirski.

(Rojters)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner