Početna strana > Hronika > Đorđe Vukadinović: Ovakvu politiku prema KiM može da vodi samo neko ko je ili jako naivan i glup, ili ucenjen i doveden da bi to uradio. Piljarica sa pijace ne bi tako vodila državnu politiku
Hronika

Đorđe Vukadinović: Ovakvu politiku prema KiM može da vodi samo neko ko je ili jako naivan i glup, ili ucenjen i doveden da bi to uradio. Piljarica sa pijace ne bi tako vodila državnu politiku

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. septembar 2021.

Gost medijske kuće „Centar”, u vanrednoj emisiji „Intervju”, bio je bivši narodni poslanik, politički analitičar i gl.odg. urednik Nove srpske političke misli (NSPM), Đorđe Vukadinović. Tema emisije je bila aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji nakon dolaska snaga ROSU na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i Merdar.

Oni si uradili što od prethodnih vlada niko drugi nije uradio. Sekretar mesne zajednice, piljarica na pijaci ne bi tako trgovala, kao što su oni vodili državnu politiku. I onda si došao da se žališ i kukaš: „Joj, vidi šta nam rade“

Tokom emisije Vukadinović je konstatovao da je trenutna situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zapravo precizan opis stanja i odnosa režima prema Briselskom i Vašingtonskom sporazumu i problemu KiM.

Vukadinović je zaključio da je srpska strana ispunila sve što je potpisano Briselskim sporazumom, a da Albanci nisu ispunili zahtev da formiraju ZSO.

- Oni si uradili što od prethodnih vlada niko drugi nije uradio. Sekretar mesne zajednice, piljarica na pijaci ne bi tako trgovala, kao što su oni vodili državnu politiku. I onda si došao da se žališ i kukaš: „Joj, vidi šta nam rade“ – rekao je Vukadinović. 

- Ili si naivan i glup, ili si zapravo doveden da bi to uradio. Nema treće -zaključuje Vukadinović.

„Ovo naizgled zvuči brutalno. Ali je zapravo precizan opis stanja i odnosa režima prema Briselskom sporazumu i problemu KiM. Ili nesposobnost ili zadatak. Nema treće“, napisao je na Tviteru Đorđe Vukadinović.

Vukadinović se takođe osvrnuo i na propagandu medija, koji uporno provlače tezu kako „ljude ne zanima Kosovo“.

„Znam ja da se to nikako ne može meriti sa dometom režimske propagande. Plus postoji jedna maligna mantra kako "ljude ne zanima Kosovo". Ali zrno po zrno, od uva do uva...“, napisao je na Tviteru Vukadinović.

Celu emisiju možete pogledati ovde:

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner