Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Овакву политику према КиМ може да води само неко ко је или јако наиван и глуп, или уцењен и доведен да би то урадио. Пиљарица са пијаце не би тако водила државну политику

Штампа
понедељак, 27. септембар 2021.

Гост медијске куће „Центар”, у ванредној емисији „Интервју”, био је бивши народни посланик, политички аналитичар и гл.одг. уредник Нове српске политичке мисли (НСПМ), Ђорђе Вукадиновић. Тема емисије је била актуелна ситуација на Косову и Метохији након доласка снага РОСУ на административним прелазима Јариње, Брњак и Мердар.

Они си урадили што од претходних влада нико други није урадио. Секретар месне заједнице, пиљарица на пијаци не би тако трговала, као што су они водили државну политику. И онда си дошао да се жалиш и кукаш: „Јој, види шта нам раде“

Током емисије Вукадиновић је констатовао да је тренутна ситуација на административним прелазима Јариње и Брњак, заправо прецизан опис стања и односа режима према Бриселском и Вашингтонском споразуму и проблему КиМ.

Вукадиновић је закључио да је српска страна испунила све што је потписано Бриселским споразумом, а да Албанци нису испунили захтев да формирају ЗСО.

- Они си урадили што од претходних влада нико други није урадио. Секретар месне заједнице, пиљарица на пијаци не би тако трговала, као што су они водили државну политику. И онда си дошао да се жалиш и кукаш: „Јој, види шта нам раде“ – рекао је Вукадиновић. 

- Или си наиван и глуп, или си заправо доведен да би то урадио. Нема треће -закључује Вукадиновић.

„Ово наизглед звучи брутално. Али је заправо прецизан опис стања и односа режима према Бриселском споразуму и проблему КиМ. Или неспособност или задатак. Нема треће“, написао је на Твитеру Ђорђе Вукадиновић.

Вукадиновић се такође осврнуо и на пропаганду медија, који упорно провлаче тезу како „људе не занима Косово“.

„Знам ја да се то никако не може мерити са дометом режимске пропаганде. Плус постоји једна малигна мантра како "људе не занима Косово". Али зрно по зрно, од ува до ува...“, написао је на Твитеру Вукадиновић.

Целу емисију можете погледати овде:

(НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]