Хроника

Ђорђе Вукадиновић: Постоје фингиране и "фејк" полемике у Скупштини, али се то обично брзо провали

Штампа
уторак, 09. август 2022.

Свађе у Народној скупштини јесу „фејк“ односно намештене, понекада на основу договора између самих народних посланика, понекада и на нивоу целих посланичких група. Александар Јовановић Ћута, народни посланик испред организације „Заједно“ рекао је за Њузмакс адриа да је 99 одсто свађа у Народној скупштини „фејк“ односно намештено.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и некадашњи народни посланик, из свог искуства у Скупштини истиче да није сигуран да су расправе „намештене“ у толиком проценту о коме говори Ћута али да је сигурно да тога има одувек.

„Нисам сигуран да је то заступљено у проценту који наводи Ћута, заправо сигуран сам да је тај проценат нешто мањи. Нажалост, има истине у томе, често има тих „пинг-понг“ прозивања и полемике. Некада је то на микро нивоу у смислу да се посланици прозивају међусобно да би тако добили прилику да одговоре, али некада су ти дилови и на макро плану. То значи да постоје стратешки договори између посланичких група за међусобно прозивање и томе сам лично сведочио. Ипак, мислим да се то „провали“ и препознаје, поготово када седиш тамо и гледаш директно“, навео је Вукадиновић.

(Данас)

Видети још: Нова.рс: Ново препуцавање у опозицији, да ли је Мирослав Алексић опсовао Маринику Тепић?

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]