Хроника

Дмитриј Медведев на састанку са Марјаном Шарецом: Словенија близак партнер Русије у ЕУ

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

 Руски премијер Дмитриј Медведев је током састанка са словеначким колегом Марјаном Шарецом рекао да је Словенија близак партнер Русије у Европској унији.

„Словенија је наш близак партнер у ЕУ. Заиста имамо сталне контакте, све моје колеге вас редовно посећују, а добро је што сте ви и председник недавно боравили код нас у посети“, оценио је Медведев.

Он је такође рекао да је важно и симболично предстојеће откривање споменика словеначким жртвама из два светска рата у Парку Победе у Москви.

Медведев ће присуствовати том догађају са премијером Словеније.

Са друге стране, Шарец је нагласио да Словенија сматра да је сарадња са Русијом важна.

„Русија је за нас веома важан партнер. Хвала вам што сте поуздан партнер у снабдевању природним гасом. Русија је важна за извоз словеначких производа“, истакао је Шарец.

Према његовим речима, Русију и Словенију обједињују заједничка историја, јер су њихови народи претрпели велике губитке у светским ратовима 20. века.

„Упркос свим политичким околностима у данашњој политици, дијалог је изузетно значајан. Морамо разговарати. Словенија је спремна за разговоре, за дијалог“, рекао је премијер Словеније.

Такође је додао да је привреда Словеније оријентисана на извоз.

„Желимо да изађемо на нова тржишта, а Русија је за нас добар и поуздан економски партнер“, закључио је премијер Словеније.

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]