Početna strana > Hronika > Dojče vele: Milo Đukanović u nemilosti Amerike?
Hronika

Dojče vele: Milo Đukanović u nemilosti Amerike?

PDF Štampa El. pošta
sreda, 22. jul 2009.

Bivši šef crnogorske Misije u SAD Ratko Knežević je optužio Mila Đukanovića da je švercovao cigarete na veliko kao i da njegov klan stoji iz ubistva Iva Pukanića. Da li to govori o novom odnosu Amerike prema Đukanoviću?

Analitičari u Podgorici ukazuju na činjenicu da Knežević već godinama ima dobre odnose sa američkom administracijom i da je njegov intervju „Vijestima“, najtiražnijem dnevniku u Crnoj Gori u kojem Amerikanci imaju značajan kapital, možda pokazatelj promene politike Vašingtona prema Đukanoviću. Dodaje se i da je nedavno američki „Centar za istraživačko novinarstvo“ objavio da „Crna Gora funkcioniše kao Đukanovićev porodični biznis“, a da šestostruki crnogorski premijer poseduje ili kontroliše imovinu i deonice u vrednosti od oko 15 miliona američkih dolara.

Direktor nezavisnog podgoričkog nedeljnika „Monitor“ Milka Tadić-Mijović za naš radio navodi da su sve to teški udarci za predsednika Vlade Crne Gore. „Šta se iza svega toga krije, da li je sve ovo slučajno, a čini mi se da, ipak, nije slučajno; da li je, možda, Đukanović nekim svojim potezima prekršio pravila i prešao crtu, pa mu se sada to vraća, to mi nikako ne možemo znati“, dodaje Milka Tadić-Mijović.

(Dojče vele)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner