Хроника

Дојче веле: Мило Ђукановић у немилости Америке?

Штампа
среда, 22. јул 2009.

Бивши шеф црногорске Мисије у САД Ратко Кнежевић је оптужио Мила Ђукановића да је шверцовао цигарете на велико као и да његов клан стоји из убиства Ива Пуканића. Да ли то говори о новом односу Америке према Ђукановићу?

Аналитичари у Подгорици указују на чињеницу да Кнежевић већ годинама има добре односе са америчком администрацијом и да је његов интервју „Вијестима“, најтиражнијем дневнику у Црној Гори у којем Американци имају значајан капитал, можда показатељ промене политике Вашингтона према Ђукановићу. Додаје се и да је недавно амерички „Центар за истраживачко новинарство“ објавио да „Црна Гора функционише као Ђукановићев породични бизнис“, а да шестоструки црногорски премијер поседује или контролише имовину и деонице у вредности од око 15 милиона америчких долара.

Директор независног подгоричког недељника „Монитор“ Милка Тадић-Мијовић за наш радио наводи да су све то тешки ударци за председника Владе Црне Горе. „Шта се иза свега тога крије, да ли је све ово случајно, а чини ми се да, ипак, није случајно; да ли је, можда, Ђукановић неким својим потезима прекршио правила и прешао црту, па му се сада то враћа, то ми никако не можемо знати“, додаје Милка Тадић-Мијовић.

(Дојче веле)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]