Хроника

Доналд Трамп: Кинеска одлука о изузимању од царина за неке производе из САД је јак потез

Штампа
среда, 11. септембар 2019.

Амерички председник Доналд Трамп је изјавио да је кинеска одлука о изумању од царина за неке америчке производе "јак потез".

Кина је објавила листу америчких производа који ће бити изузети од додатих царина уведених прошле године у оквиру трговинског рата са Вашингтоном.

Овај потез је најављен уочи планираних трговинских разговора између Пекинга и Вашингтона у октобру чији циљ је да се оконча борба око трговине и технологије између две земље која прети и глобалном економском расту.

Изузеће од царина обухватиће 16 категорија производа, и биће примењено од 17. септембра на годину дана, јавила је Комисија кинеске владе за царине. Обухваћени производи се крећу од пестицида, до мазива и одређених фармацеутских производа.

Кина је, међутим, задржала додатне царине које иду до 25 одсто на соју и стотине других производа, преноси АП.

То је први пут да је Кина објавила списак изузећа од царина од када је прошле године уведена додатна царина од 25 одсто на низ производа увезених из САД.

Кинеска влада је прецизирала да би други спискови производа поштеђених додатних царина могли бити објављени после разматрања "у догледно време".

(Бета, АФП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]