Početna strana > Hronika > Donald Tramp: Senat da bez odlaganja razmotri mog kandidata za sudiju Vrhovnog suda SAD
Hronika

Donald Tramp: Senat da bez odlaganja razmotri mog kandidata za sudiju Vrhovnog suda SAD

PDF Štampa El. pošta
subota, 19. septembar 2020.

 Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je Senat da bez odlaganja razmotri njegovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda SAD nakon smrti sudije Rut Bejder Ginsburg.

"Na položaju smo koji ima moć i važan je jer donosimo odluke za ljude koji su nas ponosno izabrali, a od kojih je najvažnija odabir sudija Vrhovnog suda SAD. Imamo ovu obavezu, bez odlaganja", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Lider većine u Senatu Mič Mekonel izjavio je da će Senat glasati o Trampovom kandidatu da zameni Ginzburg, iako je ovo izborna godina.

Kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima DŽozef Bajden sinoć je izjavio da bi novog sudiju Vrhovnog suda trebalo da izbere pobednik novembarskih izbora.

Kandidate za Vrhovni sud imenuje predsednik, a potom moraju biti potvrdjeni u Senatu u kojem većinu trenutno imaju Trampovi republikanci.

Sudija američkog Vrhovnog suda i veliki borac za prava žena Rut Bejder Ginsburg preminula je u 87. godini, što predsedniku SAD Donaldu Trampu pruža priliku da imenuje trećeg sudiju u tu instituciju uoči predsedničkih izbora.

(Beta)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner