Хроника

Драган Шутановац: Не очекујем да ће Г17 изаћи из Владе

Штампа
субота, 13. децембар 2008.

Министар одбране и потпредседник ДС-а Драган Шутановац изјавио је да Влада Србије није у кризи и да не очекује да ће Г17 плус изаћи из владе због противљења те странке потписивању споразума о нафтно-гасном аранжману са Русима.

"Не очекујем да следећи корак буде излазак Г17 из Владе, мада постоји спрега сила које би волеле да Млађана Динкића виде ван Владе. Такође, мислим да Динкић неће ући у авантуру рушења Владе и тиме направити штету себи и странци, а ни држави", рекао је министар одбране и потпредседник ДС-а Драган Шутановац за "Прес".

Шутановац је додао да не мисли да је стање "алармантно" да би се ишло на превремене изборе или реконструкцију владе.

Потпредседник ДС-а је рекао и да уопште не размишља о сарадњи са другим партијама које би евентуално могле да замене Г17 плус, ако она реши да напусти владу или "откаже послушност".

"Сви треба да радимо свој посао што боље. Ако дође до такве ситуације размишљаћемо, али мислим да заиста нема потребе", навео је Шутановац и додао да нема никаквих проблема између ДС и Г17 плус било на републичком или на локалном нивоу, те да демократе са министрима из Г17 имају подједнако квалитетне односе као и са социјалистима.

Осврћући се на захтеве опозиције за расписивање нових избора, Шутановац је рекао да ће 2009. бити једна од најизазовнијих за Србију, па би било "неодговорно" да се иде на изборе и да се новац троши на кампању.

(РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]