Хроника

Драган Великић: Напредњачка власт државу претворила у мафијашки картел; Без једног општег консензуса да се заустави ово зло нестајемо као народ

Штампа
четвртак, 13. август 2020.

 Писац Драган Великић изјавио је да Србија није република јер је напредњачка власт државу претворила у мафијашки картел а, говорећи о садашњим приликама, да смо "у последњим секундама минута до дванаест".

"Ја право да вам кажем, не знам ни ко су заправо ти 'они' што су на власти, јер то је једна мешавина потпуно различитих интереса и циљева – неодговорног олоша, уцењене гомиле себичних страшљиваца и ко зна каквих све још елемената, под заштитничком хаубом мафије", рекао је Великић за нови број недељника НИН.

Како је навео, "Србија није република већ картел" и додао: "Једни су у том колу да би преживели, на размишљајући о томе да их управо политика коју бране држи испод ивице сиромаштва, док други згрћу незамисливо богатство у сивој зони коју им власт отвара".

Једни су у том колу да би преживели, на размишљајући о томе да их управо политика коју бране држи испод ивице сиромаштва, док други згрћу незамисливо богатство у сивој зони коју им власт отвара

"Храбрих, способних и поштених ту сигурно нема", истакао је Великић, некадашњи амбасадор у Аустрији.

Он је рекао и да не може знати шта та "стоглава хидра мисли и осећа, и да ли уопште уме да мисли".

"Само се питам где јој је противтежа. Надам се је има у овом друштву и да ће се пробудити из столетног сна", навео је Великић.

Он је нагласио и да "није фраза ако каже да смо у последњим секундама минута до дванаест".

Без једног општег консензуса да се заустави ово ЗЛО нестајемо као народ

"Без једног општег консензуса да се заустави ово ЗЛО нестајемо као народ", рекао је Великић.

Навео је да "задатак медија под контролом напредњачке власти – а таквих је 95 посто медија" - јесте у томе да "производе лоше емоције, да дезинформацијама анестезирају народ, да га спречавају да коначно прогледа".

"Јавни сервис РТС-а је утврда која држи истину иза седам брава. ТВ Бастиља мора по други пут пасти", рекао је Великић.

(Н1)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]