Хроника

Дритан Абазовић након сусрета са патријархом Порфиријем и митрополитом Јоаникијем: Моја жеља је да ова Влада стави тачку на Темељни уговор

Штампа
петак, 13. мај 2022.

Остајемо при својим претходним уговорима када је ријеч о Темељном уговору. Никаква драматизација овог питања не постоји, рекао је предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Он се састао са патријархом Српске православне цркве Порфиријем.

"То је обавеза државе и надам се да ће се то завршити на пристојан и лијеп начин као што је то било са другим вјерским заједницама. Моја жеља је да ова Влада стави тачку на то и да идемо даље", рекао је Абазовић.

На питање да ли је у реду да се премијер секуларне државе присуствује састанцима у вјерским објектима, Абазовић је одговорио:

"Премијер секуларне државе ће се трудити да буде премијер свих грађана, независно да ли су они вјерници или нису и да на сваком педљу ове земље буде са људима. Као што сам обилазио планине и села, врло сам срећан кад обилазим цркве, џамије, катедрале...", поручио је Абазовић.

Абазовић се захвалио митрополиту Јоаникију на позиву и честитао свима који славе Светог Василија Острошког.

"Радује ме да Црна Гора иде путем помирења и правде. Желим да сви грађани промовишу мир, универзалне вриједности. Сви добронамјерни људи су више него добродошли у Црну Гору", рекао је Абазовић.

Абазовић је на састанак у Доњи манастир Острог дошао у пратњи министра правде Марка Ковача и министра људских и мањинских права Фатмира Ђеке.

(Вијести)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]