Хроника

ДС: Српска напредна странка оштетила грађане Србије за 15 милијарди евра

Штампа
уторак, 22. септембар 2020.

Демократска странка је саопштила да је Српска напредна странка за осам година оштетила грађане Србије за 15 милијарди евра и да ће наредних недеља на конференцијама за новинаре обелодањивати сазнања о корупцији до којих су дошли. Потпредседница ДС Драгана Ракић изјавила је да у Србији никад није била јача спрега врха власти и криминала, односно да владајућа странка не крије, како је рекла, "спрегу са мафијом".

Као пример навела је да су функционери СНС, БИА и МУП-а посећивали пољопривредно добро Јовањица, чији је власник ухапшен због узгајања марихуане.

Ракић је додала да су до података о криминалу и корупцији дошли захваљујући поштеним људима из полиције, тужилаштва и јавних предузећа из којих се новац испумпава у приватне џепове.

Београдска власт, односно ГСП, дала 7,4 милиона евра за најам мини бусева, иако је за тај новац могла да их купи

Као један од примера малверзације, члан Главног одбора ДС Срђан Миливојевић навео је да је београдска власт, односно ГСП, дала 7,4 милиона евра за најам мини бусева, иако је за тај новац могла да их купи, а да је тендер био такав да је могао да прође само један понуђач - онај који се једини и пријавио.

Миливојевић је објаснио да се до бројке од 15 милијарди евра украдених пара није дошло паушално и најавио да ће детаљније говорити о јавним набавкама, Београду на води, продаји ПКБ-а, ауто-путу Појате-Прељина, продаји РТБ-а Бор, путу кроз Грделицу и бројним појединачним аферама СНС-а.

"Како би било јасније о коликом је новцу реч, за те паре могло се саградити 300 хиљада станова, или 150 клиничких центара попут оног у Нишу, изградити 10.000 вртића или купити 750 хиљада трактора", рекао је Миливојевић на конференцији за новинаре.

Он се обратио запосленима у предузећу "Ласта" и позвао их да потврде да ли је тачно да је градски сервис тог предузећа затворен и да се 1.000 "Ластиних" возила сада поправља у приватном сервису, у граду удаљеном 100 километара од Београда.

(Бета, Н1) 

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]