Početna strana > Hronika > DSS: Vladajuća koalicija obmanula građane
Hronika

DSS: Vladajuća koalicija obmanula građane

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 08. decembar 2008.

DSS: Vladajuća koalicija obmanula građane

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović optužio je koaliciju "Za evropsku Srbiju" da je obmanula građane obećanjima datim u maju da će Srbija do kraja godine postati kandidat za ulazak u EU.

"Tadićeva koalicija obmanula je građane i obećanjima da će se Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), takođe, realizovati do kraja godine i da će u tom periodu Srbija biti na beloj šengen listi", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

Prema njegovoj proceni, "majska predizborna priča Tadićeve koalicije" predstavlja "gomilu laži", a građani Srbije su "obmanuti za bolji život, za otvaranje novih radnih mesta, za početak primene SSP".

"Srbija je sada u situaciji da ima zamrznut Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, što je presedan, jer građani moraju očekivati nova uslovljavanja za njegovo odmrzavanje. Da li će se ta nova uslovljavanja ticati Kosova i Metohije, ili Vojvodine... ne znam, ali će ih biti", rekao je portparol DSS-a.

Manje pare u budžetu

Nabrajajući zamerke na račun vlasti, Mladenović je upozorio da će, zbog "jednostrane primene Prelaznog trgovinskog sporazuma u srpskom budžetu biti 300 miliona evra manje, kao i da je vlast upropastila koncesiju za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, zbog čega će Srbija ostati bez milijardu evra investicija".

Osvrnuvši se na nedavni razgovor predstavnika DSS-a sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o suzbijanju negativnih efekata svetske ekonomske krize, Mladenović je rekao da vlada nema plan za donošenje bilo kakvih mera što se tiče tog pitanja.

"Jednostavno vlada nema koncepciju... To je raštimovan orkestar poguban za Srbiju i njene građane", ocenio je Mladenović.

(PTC)