Хроника

ДСС: Владајућа коалиција обманула грађане

Штампа
понедељак, 08. децембар 2008.

ДСС: Владајућа коалиција обманула грађане

Портпарол Демократске странке Србије Андреја Младеновић оптужио је коалицију "За европску Србију" да је обманула грађане обећањима датим у мају да ће Србија до краја године постати кандидат за улазак у ЕУ.

"Тадићева коалиција обманула је грађане и обећањима да ће се Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП), такође, реализовати до краја године и да ће у том периоду Србија бити на белој шенген листи", рекао је Младеновић на конференцији за новинаре.

Према његовој процени, "мајска предизборна прича Тадићеве коалиције" представља "гомилу лажи", а грађани Србије су "обманути за бољи живот, за отварање нових радних места, за почетак примене ССП".

"Србија је сада у ситуацији да има замрзнут Споразум о стабилизацији и придруживању, што је преседан, јер грађани морају очекивати нова условљавања за његово одмрзавање. Да ли ће се та нова условљавања тицати Косова и Метохије, или Војводине... не знам, али ће их бити", рекао је портпарол ДСС-а.

Мање паре у буџету

Набрајајући замерке на рачун власти, Младеновић је упозорио да ће, због "једностране примене Прелазног трговинског споразума у српском буџету бити 300 милиона евра мање, као и да је власт упропастила концесију за изградњу аутопута Хоргош-Пожега, због чега ће Србија остати без милијарду евра инвестиција".

Осврнувши се на недавни разговор представника ДСС-а са премијером Мирком Цветковићем о сузбијању негативних ефеката светске економске кризе, Младеновић је рекао да влада нема план за доношење било каквих мера што се тиче тог питања.

"Једноставно влада нема концепцију... То је раштимован оркестар погубан за Србију и њене грађане", оценио је Младеновић.

(PTC)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]