Хроника

Емануел Макрон: Екологија и борба против климатских промена ће бити приоритети другог дела мог мандата

Штампа
четвртак, 13. фебруар 2020.

 Емануел Макрон посетио је планински масив Мон Блан како би се на лицу места уверио на штетне ефекте климатских промена, што је симболична посета француског председника који покушава да потврди своју еколошку опредељеност.

Макрон је јутрос посетио "Ледено море", глечер на северним падинама Мон Блана, који је за 100 година изгубио више од 120 метара дебљине. Топљење Леденог мора представља пример утицаја глобалног загревања у Француској.

"Нисам мислио да ће топљење леда бити тако брзо. Схватио сам да је до овога дошло због одлука које нису донете", рекао је Макрон, чија је влада на мети критика еколошких организација.

Француски председник посетом Мон Блану жели да истакне да су екологија и борба против климатских промена приоритети другог дела његовог мандата који се завршава 2022. године.

Макрон је посетио Шамони где је одржао говор о хитности решавања глобалног загревања и навео да је то "борба овог века".

Француски председник није ништа ново саопштио већ је поновио које су до сада мере предузете, као што је доношење закона о рециклирању и стварање нови природних паркова.

Око 250 људи је током Макронове посете том подручју близу границе са Италијом и Швајцарском, протестовало због загађења.

(Бета-АФП)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]