петак, 29. март 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Ен-Би-Си њуз: Џозеф Бајден у приватном разговору најавио да ће се кандидовати за други мандат на наредним изборима 2024.
Хроника

Ен-Би-Си њуз: Џозеф Бајден у приватном разговору најавио да ће се кандидовати за други мандат на наредним изборима 2024.

PDF Штампа Ел. пошта
уторак, 04. октобар 2022.

 ВАШИНГТОН – Председник САД Џозеф Бајден саопштио је у приватном разговору да ће се кандидовати за други мандат на наредним председничким изборима 2024. године, наводи америчка телевизија Ен-Би-Си њуз.

Амерички председник је, у приватном разговору у Белој кући прошлог месеца, баптистичком црном свештенику и борцу за људска права Алу Шарптону рекао да ће тражити други мандат, сазнаје америчка телевизија.

Шарптон, политичар и водитељ емисије на Ен-Би-Си, о томе је обавестио особље своје организације Националне акционе мреже у Вашингтону, касније тог дана, наводи америчка телевизија.

Иако су Бајденови савезници рекли да ће тражити реизбор, он није желео да то недвосмислено каже, а његова изјаве Шарптону на крају састанка са лидерима неколико најистакнутијих организација за људска права представљаја до сада најјачу тврдњу да ће поново бити кандидат на председничким изборима, преноси Танјуг.

Године 2020, гласови Афроамериканаца су били кључни за Бајденов повратак на демократским предизборима, који су му омогућили победу на важном гласању у Јужној Каролини, након што није успео да заузме прво место на прве три трке у Ајови, Њу Хемпширу и Невади, наводи Ен-Би-Си њуз.

Три дана касније у „супер уторку” подршка црних гласача је допринела да Бајден осигура гласове већине делегата пред конвенцију Демократске странке у јулу, где је добио партијску номинацију за председничке изборе.

(Политика)
 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер