Početna strana > Hronika > Entoni Godfri: Predsednik Donald Tramp vidi da Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije
Hronika

Entoni Godfri: Predsednik Donald Tramp vidi da Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije

PDF Štampa El. pošta
subota, 19. septembar 2020.

 BEOGRAD - Pred Srbijom i SAD je veliko poglavlje, vreme kada se može obezbediti trajan mir, prosperitet i stabilnost za ceo region, izjavio je u Čačku američki ambasador Entoni Godfri tokom posete spomeniku "Četiri vere'', posvećenom žrtvama Prvog svetskog rata.

"Predsednik (Donald) Tramp vidi da sadašnji trenutak ima taj potencijal i da predsednik (Aleksandar) Vučić ima mudrost i viziju da iskoristi šansu za evropsku budućnost Srbije. Hajde da pamtimo velike žrtve iz prošlosti i da baš zbog njih krenemo napred u bolju budućnost", rekao je Godfri tokom obilaska spomenika, objavljeno je na Tviteru američke ambasade u Srbiji.

Godfri je istakao da su tvorci spomenika bili svesni strašnih patnji, koje je doneo Prvi svetski rat.

''Dok stojim na mestu večnog počinka vojnika iz Prvog svetskog rata sa obe strane fronta, još sam sigurniji u to da, iako još bole ružna sećanja na prošlost, možemo zajedno da gradimo bolji svet u sadašnjosti, za nas, našu decu i sve generacije koje će doći iza nas u budućnosti'', poručio je američki ambasador.

Prethodno je američkog ambasadora ugostio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

''Gradonačelnik Todorović me je kao dobar domaćin ugostio u Čačku uz specijalitete domaće kuhinje. Bila mi je čast da se bolje upoznam sa ovim dinamičnim gradom i naporima gradonačelnika Todorovića da poboljša život njegovih stanovnika'', naveo je Godfri.

Američki ambasador je na Tviteru objavio i da je imao sam sastanak sa tri mlada narodna poslanika iz Čačka.

''Njihova energija inspiriše i podseća me na to koliko je, za svaku naciju, važno da glas mladih bude predstavljen u vladajućim strukturama'', istakao je američki diplomata.

On je rekao i da je imao susret sa narodnim poslanikom Markom Parezanovićem, tokom kojeg je bilo reči o aktivnostima američkog Centra za otvoreno svetsko liderstvo (Wprogram).

''Ponosan sam kad vidim rezultate truda američke ambasade na izgradnji jačih odnosa naše dve zemlje. Narodni poslanik Marko Parezanović je polaznik Wprograma i uticajan lider u Srbiji. Omogućili smo da više od 1.000 mladih lidera iz cele Srbije poseti SAD i vrati se kući sa novim idejama'', dodao je Godfri.

Godfri posetio manastir Mileševa

Američki ambasador objavio je danas na Tviteru da je posetio manastir Mileševa.

"Manastir Mileševa naprosto zadivljuje. U svojih skoro 900 godina postojanja preživeo je mnoge napade i bio utočište vernicima", napisao je Godfri.

Kako je dodao, zadatak naše generacije je da zaštiti i očuva ovo nasleđe za buduća pokoljenja i vekove koji dolaze, ali i da zajedno negujemo dijalog, toleranciju i napredak koji mogu doneti bolji život svima u regionu.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Koliko će, po Vašem mišljenju, ljudi u Srbiji primiti vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner