Хроника

Флоранс Парли: Иако Србија није чланица НАТО, она активно сарађује са Алијансом и даје ефикасан допринос нашој колективној одбрани

Штампа
петак, 13. децембар 2019.

 У ауторском тексту уочи посете Србији министарка војске Француске Флоранс Парли је истакла да "војске Србије и Француске треба да се боље упознају и да више раде заједно".

У тексту за Политику додала је да је "Француска неуморна заговорница амбициозне европске одбране."

"Европа мора да преузме свој статус економске и демократске силе и обезбеди средства за сопствени суверенитет" рекла је Парли и додала да циљ такве политике није да замени НАТО већ да постане један од његових стубова.

"Иако Србија није чланица НАТО, она активно сарађује са овом организацијом и даје снажан и ефикасан допринос нашој колективној одбрани и то треба да буде уважено у правој мери", рекла је Парли.

Истакла је и да односи Србије и Француске имају богату историју и да о томе сведочи "братство по оружју" у Првом светском рату, али и "богатство 180 година дипломатских односа".

"Посета председника Француске Емануела Макрона Србији у јулу омогућила је да се покрене заједничка динамика у корист две земље, написала је Парли и додала да Француска и Србија желе "заједно да се окрену будућности".

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]