Početna strana > Hronika > Formirana vlast u Zemunu
Hronika

Formirana vlast u Zemunu

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 23. jul 2009.

BEOGRAD - Odbornici skupštine opštine Zemun izabrali su Branislava Prostrana iz Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika te opštine.

Prostrana, kandidata vladajuće koalicije koju čine SNS i koalicije stranaka oko DSS-a i SPS-a, podržao je 31 od prisutnih 49 odbornika.

Za zamenika predsednika opštine Zemun izabran je Karlo Kvatila iz SPS-a, a odbornici Skupštine opštine izabrali su i devet članova Gradskog veća.

Za članove veća izabrani su odbornici SNS Damir Kovačević, Milan Bojović, Dejan Matić, Vladimir Kostić, Milosav Stamenov i Dejan Vujsić, Dragan Andulajević iz SPS-a, Branislav Paunović iz PUPS-a i Dušan Blagojević iz Nove Srbije.

Za predsednika Skupštine opštine Zemun izabran je Branislav Tutuš (DSS) a Života Jocić (SNS) za sekretara. Prethodno su verifikovani mandati 57 odbornika koliko ukupno ima SO Zemun.

Predsednik SO Zemun izabran je tajnim, a sekretar javnim glasanjem.

U SO Zemun Srpska napredna stranka ima 23 mandata, lista Za evropski Zemun 15 odbornika. Po četiri mandata imaju koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija DSS-NS-NP i G 17 plus, dok SRS ima šest odbornika. Jedan mandat osvojila je Lista za toleranciju Rasima Ljajića.

(NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner