Хроника

Формирана власт у Земуну

Штампа
четвртак, 23. јул 2009.

БЕОГРАД - Одборници скупштине општине Земун изабрали су Бранислава Пространа из Српске напредне странке (СНС) за председника те општине.

Пространа, кандидата владајуће коалиције коју чине СНС и коалиције странака око ДСС-a и СПС-a, подржао је 31 од присутних 49 одборника.

За заменика председника општине Земун изабран је Карло Кватила из СПС-а, а одборници Скупштине општине изабрали су и девет чланова Градског већа.

За чланове већа изабрани су одборници СНС Дамир Ковачевић, Милан Бојовић, Дејан Матић, Владимир Костић, Милосав Стаменов и Дејан Вујсић, Драган Андулајевић из СПС-а, Бранислав Пауновић из ПУПС-а и Душан Благојевић из Нове Србије.

За председника Скупштине општине Земун изабран је Бранислав Тутуш (ДСС) а Живота Јоцић (СНС) за секретара. Претходно су верификовани мандати 57 одборника колико укупно има СО Земун.

Председник СО Земун изабран је тајним, а секретар јавним гласањем.

У СО Земун Српска напредна странка има 23 мандата, листа За европски Земун 15 одборника. По четири мандата имају коалиција СПС-ПУПС-ЈС, коалиција ДСС-НС-НП и Г 17 плус, док СРС има шест одборника. Један мандат освојила је Листа за толеранцију Расима Љајића.

(НСПМ)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]