Početna strana > Hronika > Gojko Perović: Milo Đukanović neumoran u pravljenju i produbljivanju podela; Ovakvi anticrkveni tonovi koji su se danas mogli čuti sa kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu
Hronika

Gojko Perović: Milo Đukanović neumoran u pravljenju i produbljivanju podela; Ovakvi anticrkveni tonovi koji su se danas mogli čuti sa kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 24. januar 2021.

 “Kao što je Crna Gora država svih njenih građana, bez obzira na njihov identitet, iako je ime naše zemlje, između ostalog i ime jedne nacije”, rekao je Perović.

Anticrkveni tonovi koji su se danas mogli čuti sa Kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu, ocijenio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

On je agenciji MINA rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović “neumoran u pravljenju i produbljivanju podjela”.

“Nije razumio građane države čiji je predsjednik, kao što ne razumije sopstvenu crnogorsku istoriju”, poručio je Perović.  

SPC ima jasan i nedvosmislen kontinuitet sa crkvom iz Kraljevine Crne Gore, koja je bila i svetosavska i vidovdanska i koja je čuvala jasnu orjentaciju ka obnovi jedinstva sa Pećkom patrijaršijom

On je naveo da je Srpska pravoslavna crkva (SPC), iako ima nacionalni predznak, crkva svih vjernika bez obzira na njihovu naciju.

Kao što je Crna Gora država svih njenih građana, bez obzira na njihov identitet, iako je ime naše zemlje, između ostalog i ime jedne nacije”, rekao je Perović.

On je poručio da SPC ima jasan i nedvosmislen kontinuitet sa crkvom iz Kraljevine Crne Gore, koja je bila i svetosavska i vidovdanska i koja je čuvala jasnu orjentaciju ka obnovi jedinstva sa Pećkom patrijaršijom, koje se i desilo i koje su podržali svi njeni svestenici, vladike i monasi.

Perović je istakao da crkvu ne zanimaju identitetske podjele, jer je ona za sve ljude dobre volje.

“Ali ovakvi anticrkveni tonovi sa Kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu”, zaključio je Perović.

Videti još:

Milo Đukanović: Na politički teren u Crnoj Gori je brutalno uvedena SPC, podstrekač, jatak i advokat najmonstruoznijeg genocida u Evropi novog doba

 (Vijesti)