Хроника

Гојко Перовић: Мило Ђукановић неуморан у прављењу и продубљивању подела; Овакви антицрквени тонови који су се данас могли чути са конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету

Штампа
недеља, 24. јануар 2021.

 “Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име наше земље, између осталог и име једне нације”, рекао је Перовић.

Антицрквени тонови који су се данас могли чути са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету, оцијенио је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић.

Он је агенцији МИНА рекао да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић “неуморан у прављењу и продубљивању подјела”.

“Није разумио грађане државе чији је предсједник, као што не разумије сопствену црногорску историју”, поручио је Перовић.  

СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са црквом из Краљевине Црне Горе, која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну орјентацију ка обнови јединства са Пећком патријаршијом

Он је навео да је Српска православна црква (СПЦ), иако има национални предзнак, црква свих вјерника без обзира на њихову нацију.

Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име наше земље, између осталог и име једне нације”, рекао је Перовић.

Он је поручио да СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са црквом из Краљевине Црне Горе, која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну орјентацију ка обнови јединства са Пећком патријаршијом, које се и десило и које су подржали сви њени свестеници, владике и монаси.

Перовић је истакао да цркву не занимају идентитетске подјеле, јер је она за све људе добре воље.

“Али овакви антицрквени тонови са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету”, закључио је Перовић.

Видети још:

Мило Ђукановић: На политички терен у Црној Гори је брутално уведена СПЦ, подстрекач, јатак и адвокат најмонструознијег геноцида у Европи новог доба

 (Вијести)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]