Početna strana > Hronika > Goran Vesić: Neću biti ministar u novoj Vladi, ostaću u Beogradu - ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića; Marko Đurić biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu
Hronika

Goran Vesić: Neću biti ministar u novoj Vladi, ostaću u Beogradu - ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića; Marko Đurić biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu

PDF Štampa El. pošta
petak, 18. septembar 2020.

Šef kancelarije za Kosovo Marko Đurić biće novi ambasador Srbije u Vašingtonu, potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i, kritikujući, kako je rekao, "napade iz opozicionog tabora kojima je Đurić izložen posle te vesti", rekao da je "on jedan od najboljih domaćih političara".

"Marko Đurić je jedan od najboljih političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD", rekao je Vesić u emisiji "Usijanje" na kablovskoj TV Kurir.

"Mnogo je važno da ta vlada bude kvalitetna i obezbezdi političku i ekonomsku stabilnost zemlje", rekao je Vesić i odbacio nagađanja da će i on biti jedan od ministara, tvrdeći kako mu je "čast kada se svaki put kada se formira vlada" i njegovo ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri.

 

Nakon medijskih spekulacija da bi mogao da bude u novoj republičkoj Vladi, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, rekao je da neće biti ministar.

"Meni je čast kada se svaki put kada se formira Vlada moje ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri. Očigledno da deo javnosti misli da svoj posao radim dobro i to je za mene neka vrsta pohvale. Ja ću ostati u Beogradu, tako da neću biti ministar. Ja sam deo politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića i srećan sam što sam u timu koji je uradio velike stvari za Srbiju", izjavio je Goran Vesić.

Vesić je dodao da Aleksandar Vučić oprezno pristupa formiranju Vlade koja mora da nastavi rad sadašnje Vlade.

"Mnogo je važno da ta Vlada bude kvalitetna i obezbedi političku i ekonomsku stabilnost zemlje", rekao je Vesić i dodao da postoje "mnogi koji su zainteresovani" da Srbija ne bude stabilna i nezavisna.

(Beta, B92)