Хроника

Горан Весић: Нећу бити министар у новој Влади, остаћу у Београду - ја сам део политике СНС и Александра Вучића; Марко Ђурић биће нови амбасадор Србије у Вашингтону

Штампа
петак, 18. септембар 2020.

Шеф канцеларије за Косово Марко Ђурић биће нови амбасадор Србије у Вашингтону, потврдио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и, критикујући, како је рекао, "нападе из опозиционог табора којима је Ђурић изложен после те вести", рекао да је "он један од најбољих домаћих политичара".

"Марко Ђурић је један од најбољих политичара у овој земљи и жалосно је каква се кампања води против њега. Србија ће бити поносна на то што он ради, а председник Вучић добро зна шта ради. Имаћемо некога ко ће моћи да парира Албанцима и бори се за нас у САД", рекао је Весић у емисији "Усијање" на кабловској ТВ Курир.

"Много је важно да та влада буде квалитетна и обезбезди политичку и економску стабилност земље", рекао је Весић и одбацио нагађања да ће и он бити један од министара, тврдећи како му је "част када се сваки пут када се формира влада" и његово име помиње међу онима који би могли бити министри.

 

Након медијских спекулација да би могао да буде у новој републичкој Влади, заменик градоначелника Београда, Горан Весић, рекао је да неће бити министар.

"Мени је част када се сваки пут када се формира Влада моје име помиње међу онима који би могли бити министри. Очигледно да део јавности мисли да свој посао радим добро и то је за мене нека врста похвале. Ја ћу остати у Београду, тако да нећу бити министар. Ја сам део политике Српске напредне странке и Александра Вучића и срећан сам што сам у тиму који је урадио велике ствари за Србију", изјавио је Горан Весић.

Весић је додао да Александар Вучић опрезно приступа формирању Владе која мора да настави рад садашње Владе.

"Много је важно да та Влада буде квалитетна и обезбеди политичку и економску стабилност земље", рекао је Весић и додао да постоје "многи који су заинтересовани" да Србија не буде стабилна и независна.

(Бета, Б92)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]