Početna strana > Hronika > Goran Vesić: Pobeda SNS je pobeda demokratije u Šapcu - odlukom GIK izbori su konačno završeni, a grad je konačno oslobođen terora Dragana Đilasa i Dušana Petrovića
Hronika

Goran Vesić: Pobeda SNS je pobeda demokratije u Šapcu - odlukom GIK izbori su konačno završeni, a grad je konačno oslobođen terora Dragana Đilasa i Dušana Petrovića

PDF Štampa El. pošta
subota, 17. oktobar 2020.

Gradska izborna komisija, na sednici na kojoj je prisustvovalo 11 od 21 člana, jednoglasno je usvojila izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Grada Šapca kao i odluku o dodeli odborničkih mandata, objavio je danas na zvaničnom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić.

Prema navodu Vesića „ovom odlukom izbori u Šapcu su konačno završeni i ovaj grad je konačno oslobođen terora Dragana Đilasa i Dušana Petrovića“, a „danas je u Šapcu pobedila demokratija“.

Vesić je naveo da je „ovom odlukom izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila 37 mandata, izborna lista „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“ 22 mandata“ a izborna lista „Jelena Milošević – Novi tim za Šabac“ sedam mandata.

Po jedan odbornički mandat osvojili su izborne lista „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, „Ujedinjena Demokratska Srbija – Prilika“ i „dr Dejan Pavlović – Evropska zelena partija“.

Vesić je naveo da će „Izborna komisija Grada Šapca, u skladu sa članom 45. Zakona o lokalnim izborima, kandidatima kojima je dodelila mandat izdati uverenja da su izabrani za odbornike Skupštine grada Šapca“.

Vesić je preneo saopštenje predsedavajućeg Gradske izborne komisije Šabac Borisa Tumenka, koji je najavio da će „Odluka o dodeli mandata će biti objavljena u ‘Službenom listu grada Šapca i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva'“.

U Šapcu su nakon izbora 21. juna izbori delimično ponavljani još dva puta, 5. septembra i 3. oktobra, a nakon svih glasanja, Srpska napredna stranka je proglašavala pobedu, dok dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović tvrdi da su izbori zbog nepravilnosti bili neregularni, zbog čega je i deset članova Gradske izborne komisije iz njegove stranke „Zajedno za Srbiju“ napustilo rad tog tela, odnosno nisu učestvovali u proglašenju rezultata izbora.

(Beta)

Videti još: GIK proglasio konačne rezultate lokalnih izbora u Šapcu: SNS-u 37 mandata, Zelenoviću 22