Хроника

Горан Весић: Победа СНС је победа демократије у Шапцу - одлуком ГИК избори су коначно завршени, а град је коначно ослобођен терора Драгана Ђиласа и Душана Петровића

Штампа
субота, 17. октобар 2020.

Градска изборна комисија, на седници на којој је присуствовало 11 од 21 члана, једногласно је усвојила извештај о укупним резултатима избора за одборнике Града Шапца као и одлуку о додели одборничких мандата, објавио је данас на званичном Фејсбук профилу заменик градоначелника Београда и функционер Српске напредне странке (СНС) Горан Весић.

Према наводу Весића „овом одлуком избори у Шапцу су коначно завршени и овај град је коначно ослобођен терора Драгана Ђиласа и Душана Петровића“, а „данас је у Шапцу победила демократија“.

Весић је навео да је „овом одлуком изборна листа „Александар Вучић – За нашу децу“ освојила 37 мандата, изборна листа „Небојша Зеленовић – Шабац је наш“ 22 мандата“ а изборна листа „Јелена Милошевић – Нови тим за Шабац“ седам мандата.

По један одборнички мандат освојили су изборне листа „Руска странка – Слободан Николић“, „Уједињена Демократска Србија – Прилика“ и „др Дејан Павловић – Европска зелена партија“.

Весић је навео да ће „Изборна комисија Града Шапца, у складу са чланом 45. Закона о локалним изборима, кандидатима којима је доделила мандат издати уверења да су изабрани за одборнике Скупштине града Шапца“.

Весић је пренео саопштење председавајућег Градске изборне комисије Шабац Бориса Туменка, који је најавио да ће „Одлука о додели мандата ће бити објављена у ‘Службеном листу града Шапца и општина Богатић, Владимирци и Коцељева'“.

У Шапцу су након избора 21. јуна избори делимично понављани још два пута, 5. септембра и 3. октобра, а након свих гласања, Српска напредна странка је проглашавала победу, док досадашњи градоначелник Небојша Зеленовић тврди да су избори због неправилности били нерегуларни, због чега је и десет чланова Градске изборне комисије из његове странке „Заједно за Србију“ напустило рад тог тела, односно нису учествовали у проглашењу резултата избора.

(Бета)

Видети још: ГИК прогласио коначне резултате локалних избора у Шапцу: СНС-у 37 мандата, Зеленовићу 22

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]