Početna strana > Hronika > Gordana Čomić o odluci Etičkog odbora DS da je isključi: Rado ću snositi sve posledice, na organima stranke je da odluče ko je privržen politici DS
Hronika

Gordana Čomić o odluci Etičkog odbora DS da je isključi: Rado ću snositi sve posledice, na organima stranke je da odluče ko je privržen politici DS

PDF Štampa El. pošta
petak, 07. februar 2020.

 Rado ću, sa veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama, izjavila je FoNetu poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić o odluci Etičkog odbora DS da preporuči njeno isključenje iz stranke.

"Moje rešenje etičke dileme o dve odluke, borbi za politiku zastupljenosti žena i odluka o bojkotu sednica, je rešena tako što sam odlučila da podnesem predlog zakona o zastupljenosti manje zastupljenog pola na 40 odsto", objasnila je Čomić.

Te odluke ne bi bilo da nije bilo saglasnosti većine i nema dobrih promena bez institucionalnog dijaloga, smatra ona.

Čomić je, na pitanje da li veruje da će drugi organi stranke odbiti odluku Etičkog odbora i njeno isključenje iz DS, rekla da je na njima etička odluka.

"Na njima je da mere i vrednuju jesmo li privrženi politici DS da stvorimo prostor za žene, jer je to ono što je evropski duh i svako neka odluči kako misli da treba", zaključila je Čomić.

Podsetimo, Čomić se juče pojavila, nakon više meseci, u skupštinskoj sali i tako prekinula bojkot dela opozicije. U dnevni red uvrštena su i dva zakonska predloga Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama.

Predsednik DS Zoran Lutovac je rekao da je to flagrantno kršenje odluka DS.

Videti još:

N1: Etički odbor DS doneo preporuku da Gordana Čomić bude isključena iz stranke

(Fonet)