Početna strana > Hronika > Insajderi: Tomor Morina sutra na slobodi, njegov rođak potvrdio informaciju
Hronika

Insajderi: Tomor Morina sutra na slobodi, njegov rođak potvrdio informaciju

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 12. avgust 2019.

Bivši pripadnik „OVK“ Tomor Morina koji je uhapšen u Severnoj Makedoniji po srpskoj poternici, biće sutra oslobođen, javljaju kosovski mediji.

Kako prenosi Insajderi, ovu informaciju je potvrdio Gurakuč Dobruna, Morinin rođak.

„Odluka je doneta, ali nije mogao biti oslobođen danas zato što u zatvoru još nisu dobili odluku suda“, rekao je Insajderiju.

Tomora Morinu policija Severne Makedonije uhapsila je 24. jula na osnovu Interpolove poternice koju je izdala Srbija, pod sumnjom da je izvršio ratne zločine protiv civilnog stanovništva na Kosovu. Dan kasnije njemu je određen tridesetodnevni pritvor.

Međutim, Osnovni krivični sud Skoplje 1, odbacio je zahtev Srbije za ekstradiciju, ali je Morina ostao u pritvoru jer je tu odluku pre konačnog odgovora Ministarstva pravde u Skoplju, trebalo je da potvrdi Vrhovni sud.

Gazeta Blic: Vrhovni sud potvrdio odluku Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da odbije zahtev za ekstradiciju

Portal Gazeta Blic, takođe se pozivajući na neimenovane izvore, navodi da je Vrhovni sud potvrdio odluku Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da odbije zahtev za ekstradiciju, a Morinin advokat Naser Raufi za ovaj portal nije govorio o tome da li je odluka doneta, ali kaže da nakon takve odluke procedura može da traje između nekoliko sati i nekoliko dana.

Odluka Vrhovnog suda treba da bude vraćena Osnovnom krivičnom sudu koji će potom kompletirati sva mišljenja i predmet proslediti Ministarstvu pravde koje donosi konačnu odluku, objasnio je Raufi.

(KosSev)