Хроника

Инсајдери: Томор Морина сутра на слободи, његов рођак потврдио информацију

Штампа
понедељак, 12. август 2019.

Бивши припадник „ОВК“ Томор Морина који је ухапшен у Северној Македонији по српској потерници, биће сутра ослобођен, јављају косовски медији.

Како преноси Инсајдери, ову информацију је потврдио Гуракуч Добруна, Моринин рођак.

„Одлука је донета, али није могао бити ослобођен данас зато што у затвору још нису добили одлуку суда“, рекао је Инсајдерију.

Томора Морину полиција Северне Македоније ухапсила је 24. јула на основу Интерполове потернице коју је издала Србија, под сумњом да је извршио ратне злочине против цивилног становништва на Косову. Дан касније њему је одређен тридесетодневни притвор.

Међутим, Основни кривични суд Скопље 1, одбацио је захтев Србије за екстрадицију, али је Морина остао у притвору јер је ту одлуку пре коначног одговора Министарства правде у Скопљу, требало је да потврди Врховни суд.

Газета Блиц: Врховни суд потврдио одлуку Основног кривичног суда у Скопљу да одбије захтев за екстрадицију

Портал Газета Блиц, такође се позивајући на неименоване изворе, наводи да је Врховни суд потврдио одлуку Основног кривичног суда у Скопљу да одбије захтев за екстрадицију, а Моринин адвокат Насер Рауфи за овај портал није говорио о томе да ли је одлука донета, али каже да након такве одлуке процедура може да траје између неколико сати и неколико дана.

Одлука Врховног суда треба да буде враћена Основном кривичном суду који ће потом комплетирати сва мишљења и предмет проследити Министарству правде које доноси коначну одлуку, објаснио је Рауфи.

(КосСев)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]