Početna strana > Hronika > Isa Mustafa: Aljbin Kurti podstiče rat i dovodi Srbiju pred vrata
Hronika

Isa Mustafa: Aljbin Kurti podstiče rat i dovodi Srbiju pred vrata

PDF Štampa El. pošta
sreda, 10. avgust 2022.

Bivši kosovski premijer Isa Mustafa ocenio je danas da je vlada Ajbina Kurtija „vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok su ona zapalila institucije Kosova“.

„Ovo je vlada nasilja. Nasiljem, kamenicama, suzavcem, molotovljevim koktelima, bombama, došao je na vlast. Ne zaslugama po radu i upravljanju. Čak i tamo čime je upravljao, on je propao, kao što su Priština i Prizren“, rekao je Mustafa za Lajmi.net, povodom Kurtijeve izjave da bi situacija između Kosova i Srbije mogla da eskalira u oružani sukob.

„Ne razlikuje se mnogo od Rusa po nasilju, koji pale Ukrajinu, a oni pale institucije Kosova da sruše demokratsku vlast. Oni žele da uspostave paralelnu vojsku i paralelne organe pravde. ‘Ustav bez ustava’ loša je i kobna lekcija“, rekao je Mustafa.

Dodao je da Kurti i kosovska predsednica Vjosa Osmani, kako je rekao, „imaju Rusiju i Srbiju za doručak i večeru“ i ocenio da oni koji podstiču rat dovode Srbiju do vrata.

„Od dolaska na vlast pričaju samo o ratu, govore da rat nije završen. Premijer i predsednik imaju Rusiju, Kinu i Srbiju danonoćno. Kao da smo centar sveta, gde će početi ‘Sudnji dan’. Oni su daleko više skloni da izazovu rat nego da promovišu mir. Dakle, oni koji podstiču rat, dovode Srbiju pred naša vrata”, izjavio je Mustafa.

Kak prenosi Kossev, on je istakao da interes Kosova nije rat, već rešavanje problema kroz mir i dijalog.

„Interes Kosova nije rat ili njegovo spominjanje. To je rešenje problema mirom i dijalogom. Premijer, ako uistinu računa na rat i želi rat, neka dovede svoju porodicu na Kosovo da postane odgovorniji za svoje odluke i svoj diskurs“, zaključio je Mustafa.

(Fonet)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner