Хроника

Иса Мустафа: Аљбин Курти подстиче рат и доводи Србију пред врата

Штампа
среда, 10. август 2022.

Бивши косовски премијер Иса Мустафа оценио је данас да је влада Ајбина Куртија „влада насиља и да се по насиљу не разликује много од Руса, који су запалили Украјину, док су она запалила институције Косова“.

„Ово је влада насиља. Насиљем, каменицама, сузавцем, молотовљевим коктелима, бомбама, дошао је на власт. Не заслугама по раду и управљању. Чак и тамо чиме је управљао, он је пропао, као што су Приштина и Призрен“, рекао је Мустафа за Лајми.нет, поводом Куртијеве изјаве да би ситуација између Косова и Србије могла да ескалира у оружани сукоб.

„Не разликује се много од Руса по насиљу, који пале Украјину, а они пале институције Косова да сруше демократску власт. Они желе да успоставе паралелну војску и паралелне органе правде. ‘Устав без устава’ лоша је и кобна лекција“, рекао је Мустафа.

Додао је да Курти и косовска председница Вјоса Османи, како је рекао, „имају Русију и Србију за доручак и вечеру“ и оценио да они који подстичу рат доводе Србију до врата.

„Од доласка на власт причају само о рату, говоре да рат није завршен. Премијер и председник имају Русију, Кину и Србију даноноћно. Као да смо центар света, где ће почети ‘Судњи дан’. Они су далеко више склони да изазову рат него да промовишу мир. Дакле, они који подстичу рат, доводе Србију пред наша врата”, изјавио је Мустафа.

Как преноси Коссев, он је истакао да интерес Косова није рат, већ решавање проблема кроз мир и дијалог.

„Интерес Косова није рат или његово спомињање. То је решење проблема миром и дијалогом. Премијер, ако уистину рачуна на рат и жели рат, нека доведе своју породицу на Косово да постане одговорнији за своје одлуке и свој дискурс“, закључио је Мустафа.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]