Хроника

Истраживање Галупа: 35 одсто становника САД не жели да прими вакцину против коронавируса, чак и ако она буде бесплатна и ако је одобри америчка Администрација за лекове

Штампа
субота, 08. август 2020.

 Чак 35 одсто становника САД не жели да прими вакцину против вируса корона, чак и ако она буде бесплатна и ако је одобри америчка Администрација за лекове, показало је последње истраживање Галупа о томе шта Американци мисле о вакцинацији против короне.

Истраживање показује да је мишљење Американаца о вакцини против вируса корона изразито условљено њиховим политичким ставовима. Међу демократама, чак 81 одсто жели да се вакцинише, док је тај проценат међу републиканцима тек 47 одсто, а међу независним гласачима 59.

Најрасположенији за вакцинацију су Американци између 18 и 29 година, будући да њих 76 одсто жели да је прими.

Други на листи су старији од 65 година, међу којима 70 одсто жели да се вакцинише.

У групи од 30 до 49 година, вакцину жели да прими њих 64 одсто, док у групи од 50 до 64 године, тај проценат је 59 одсто.

Разлике су видљиве и међу онима који живе у градовима и руралним подручјима. Међу становницима градова, 65 одсто жели да се вакцинише, код оних који живе у предграђима тај проценат је 69 одсто. Када су у питању становници малих градова, за вакцинацију је 68 одсто, док је код оних који живе у руралним подручјима и на фармама 56 одсто расположено да прими вакцину против вируса корона.

Истраживање је рађено на узорку од 7.600 испитаника, и има маргину грешке од два одсто.

(Спутник)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]