Početna strana > Hronika > Ivan Brajović: Zakon neće biti povučen, cilj SPC nastavak političkog angažmana među koje spada i uporna negacija crnogorskog identiteta
Hronika

Ivan Brajović: Zakon neće biti povučen, cilj SPC nastavak političkog angažmana među koje spada i uporna negacija crnogorskog identiteta

PDF Štampa El. pošta
sreda, 05. februar 2020.

 PODGORICA - Predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović izjavio je danas da sporni Zakon o slobodi veroispovesti neće biti povučen i da će se u narednom periodu razgovarati o njegovoj implementaciji, ali ne i o drugim zahtevima.

"Jasna poruka države je da povlačenja Zakona nema i tu kompromisa ne može biti", kazao je Brajović u intervjuu za portal Balkan Insajder, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je naveo, "zakon o slobodi veroispovesti usvojen je i postao je deo pravnog sistema države".

Brajović je naveo da Srpska pravoslavna crkva zastupa svoje interese i interese svojih vernika, a država Crna Gora interese svih građana.

"Pojedini zvaničnici Crne Gore i SPC u Crnoj Gori se dobro poznaju, više puta su se sreli i tokom pripreme tog zakona i verujem da će predstavnici crkve prihvatiti poziv države da se o spornim pitanjima razgovara u dobroj veri da se problem prevaziđe u obostranom interesu", kazao je Brajović.

Prema njegovim rečima, "cilj SPC je nastavak političkog angažmana među koje spada i vidljiva uporna svojevrsna negacija crnogorskog identiteta".

"Uz to, nastojanje da do zakonskog regulisanja ne dođe, deo je želje za nastavkom potpunog odsustva kontrole bilo čega što je u vezi sa delovanjem, imovinom i finansijama SPC u Crnoj Gori", napomenuo je Brajović.

Govoreći o protestima, Brajović je naveo da jedno od prava koje država garantuje građanima jeste i pravo na mirne proteste.

On je dodao da je Zakon izglasan ne samo voljom vladajuće većine, već i glasovima pojedinih opozicionih poslanika.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner