Хроника

Ивица Дачић: Криза додатно продубила односе Србије и Кине

Штампа
петак, 22. мај 2020.

 Шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је са кинеском амбасадорком Чен Бо о стратешким односима који су оцењени као додатно оснажени и продубљени последњих месеци, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

 Амбасадорка Чен је, оцењујући као одличну сарадњу две земље у борби против Ковида-19, нагласила да кинеска страна високо цени подршку и помоћ коју Србија пружа Кини, од почетка епидемије у тој земљи.

Истакла је значај Дачићеве посете Кини од 25. до 28. фебруара, која је била једна од ретких и прва посета једног министра спољних послова Кини у јеку епидемије коронавируса, што се сматра додатном "потврдом челичног пријатељства" народа две земље.

Дачић је захвалио на помоћи Кине у медицинској опреми и материјалу, упућивању тима медицинских стручњака у Србију, донацији две лабораторије "Ватрено око" за тестирање на коронавирус, као и на помоћи кинеских провинција и компанија, а посебно на појединачним донацијама огромног броја кинеских грађана.

Саговорници су се сложили да две стране у наредном периоду треба да се фокусирају на реализацију постигнутих договора у циљу даљег јачања политичких и економских односа.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]