Хроника

Ивица Дачић: СПС заједно са Српском листом излази на изборе на Косову 14. фебруара

Штампа
петак, 22. јануар 2021.

 На ванредним парламентарним изборима 14. фебруара на Косову тамошњи социјалисти наступиће заједно са Српском листом, најавио је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић после састанка с кандидатима за посланике.

Циљ заједничког наступа је да „удруженим снагама буду јачи у очувању националних интереса, у остварењу мира и сигурности и бољег живота наших грађана на КиМ“, пренела је СПС речи Дачића.

Казао је да ће учешћем на изборима Српска листа „потврдити одлучност српског народа са КиМ да заједно са државним врхом Србије настави борбу за опстанак и останак на том простору“.

„Поновна победа представника Српске листе потврдиће нашу већ јасну поруку такозваним приштинским властима да не могу да заплаше српски народ на КиМ у борби за своја вековна огњишта“, изјавио је Дачић.

„Српски народ на храбар, достојанствен и демократски начин доказује исправност свих одлука које су донесене у циљу заштите српских интерса на Космету, а за које се и ја борим и за које сам се борио док сам био на месту министра спољних послова Србије“, казао је Дачић, сада председник Скупштине Србије. Дачић је додао да су „резултати председника Србије Александра Вучића и залагање Владе Србије најбољи деманти за све оне који су такве одлуке оспоравали и негирали“.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]