Početna strana > Hronika > Izetbegović: Srpski narod mora doživeti kolektivnu katarzu, načinili su užasne zločine nad komšijama; Dodik: U izjavi Bakira Izetbegovića vidim vekovni kompleks konvertitstva
Hronika

Izetbegović: Srpski narod mora doživeti kolektivnu katarzu, načinili su užasne zločine nad komšijama; Dodik: U izjavi Bakira Izetbegovića vidim vekovni kompleks konvertitstva

PDF Štampa El. pošta
subota, 23. januar 2021.

 BANjALUKA - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da u izjavi predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, kojim poziva srpski narod na katarzu, vidi "vekovni kompleks konvertitsva".

Izetbegović je u petak uveče pozvao srpski narod na katarzu i da se suoče sa prošlošću, ponavljajući da "nema loših naroda".

Nema dobrih ili loših naroda, već dobrih ili loših rukovodstava. Mislim da srpski narod i glasači moraju doživeti katarzu i prihvatiti ono što je belodano jasno. Načinjeni su užasni zločine nad njihovim komšijama, rekao je Izetbegović.

Moraju doživeti kolektivnu katarzu i prestati podržavati političare koji ih uporno sukobljavaju sa komšijama, rekao je on, preneo je N1 Sarajevo.

Dodik je za Srnu rekao da ne misli da je bošnjački narod loš, već naprotiv - "dobar su i pomalo nesrećan narod".

Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko, istakao je Dodik.

Moram da priznam da mi nije jasan mazohizam koji Bakir Izetbegović ispoljava ne dozvoljavajući tim istim, kako kaže, lošim Srbima da napuste BiH. Ili Izetbegović ima nameru da mu ostavimo zemlju i kuće, a da svi kolektivno odemo odavde, predočio je Dodik.

Taj film neće gledati, to se neće dogoditi, jer sve svoje nosićemo sa sobom, svoje kuće, zemlju i Republiku Srpsku, poručio je Dodik.

(Fonet)