Хроника

Изетбеговић: Српски народ мора доживети колективну катарзу, начинили су ужасне злочине над комшијама; Додик: У изјави Бакира Изетбеговића видим вековни комплекс конвертитства

Штампа
субота, 23. јануар 2021.

 БАЊАЛУКА - Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је данас да у изјави председника Странке демократске акције Бакира Изетбеговића, којим позива српски народ на катарзу, види "вековни комплекс конвертитсва".

Изетбеговић је у петак увече позвао српски народ на катарзу и да се суоче са прошлошћу, понављајући да "нема лоших народа".

Нема добрих или лоших народа, већ добрих или лоших руководстава. Мислим да српски народ и гласачи морају доживети катарзу и прихватити оно што је белодано јасно. Начињени су ужасни злочине над њиховим комшијама, рекао је Изетбеговић.

Морају доживети колективну катарзу и престати подржавати политичаре који их упорно сукобљавају са комшијама, рекао је он, пренео је Н1 Сарајево.

Додик је за Срну рекао да не мисли да је бошњачки народ лош, већ напротив - "добар су и помало несрећан народ".

Није ми пало на памет да о народу судим на основу Бакира Изетбеговића и неких његових претходника, који су заробљени у вишевековној мржњи према Србима и свему што је српско, истакао је Додик.

Морам да признам да ми није јасан мазохизам који Бакир Изетбеговић испољава не дозвољавајући тим истим, како каже, лошим Србима да напусте БиХ. Или Изетбеговић има намеру да му оставимо земљу и куће, а да сви колективно одемо одавде, предочио је Додик.

Тај филм неће гледати, то се неће догодити, јер све своје носићемо са собом, своје куће, земљу и Републику Српску, поручио је Додик.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]