Хроника

Кабинет председника Србије: Вучић разговарао са патријархом Иринејем о току преговора о Косову који су одржани у Вашингтону и Бриселу, посебна пажња посвећена пројектима за будућност Србије

Штампа
понедељак, 14. септембар 2020.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са патријархом Иринејем о току преговора о Косову, који су одржани у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима на ту тему, саопштено је из кабинета.

Како се наводи, било је речи и о положају српског народа на Косову, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској али и другим деловима Босне и Херцеговине.

„Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних појеката за будућност Србије, а патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапређење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији 10 општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је председник напоменуо да је реч само о првој фази, те да је у плану реконструкција још 30 општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу.

(Бета)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]