Početna strana > Hronika > Kiril Stremousov: Mi nismo kolonija SAD, referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati - bez obzira na stav Amerikanaca. Oslobođene teritorije će uvek biti deo jedne velike ujedinjene Rusije
Hronika

Kiril Stremousov: Mi nismo kolonija SAD, referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati - bez obzira na stav Amerikanaca. Oslobođene teritorije će uvek biti deo jedne velike ujedinjene Rusije

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 14. avgust 2022.

Zamenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov rekao je da će referendum o samoopredelenju u regionu biti održan, bez obzira na stav Sjedinjenih Država, te da američke vlasti ne bi trebalo da se mešaju u poslove regiona i da ga tretiraju kao svoju koloniju.

Ranije je visoki predstavnik američke vlade rekao da SAD ne priznaju pripajanje Donbasa Ruskoj Federaciji, te da odbacuju rezultate mogućeg referenduma i da obećavaju brz i oštar odgovor u vidu antiruskih sankcija.

"Mi nismo kolonija Sjedinjenih Država i sve ove izjave date bez uzimanja u obzir mišljenja američkog naroda nemaju nikakve veze sa nama. Neka SAD razmišljaju o tome koliko su država napravile svojim kolonijama i koliko su ostavili siročadi i siromašnog naroda. Referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati, bez obzira na stav Amerikanaca, kojima je bolje da se ne mešaju u naše stvari“, rekao je Stremousov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, oslobođene teritorije nikada neće biti američke kolonije.

"One će uvek biti slobodne kao deo jedne velike ujedinjene Rusije. Mi se sami bavimo svojom kulturom i svojom budućnošću, koja je neizbežno povezana sa Ruskom Federacijom", naglasio je Stremousov.

(Vostok)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner