Хроника

Кирил Стремоусов: Ми нисмо колонија САД, референдум о самоопредељењу у Херсонској области ће се одржати - без обзира на став Американаца. Ослобођене територије ће увек бити део једне велике уједињене Русије

Штампа
недеља, 14. август 2022.

Заменик начелника војно-цивилне администрације Херсонске области Кирил Стремоусов рекао је да ће референдум о самоопределењу у региону бити одржан, без обзира на став Сједињених Држава, те да америчке власти не би требало да се мешају у послове региона и да га третирају као своју колонију.

Раније је високи представник америчке владе рекао да САД не признају припајање Донбаса Руској Федерацији, те да одбацују резултате могућег референдума и да обећавају брз и оштар одговор у виду антируских санкција.

"Ми нисмо колонија Сједињених Држава и све ове изјаве дате без узимања у обзир мишљења америчког народа немају никакве везе са нама. Нека САД размишљају о томе колико су држава направиле својим колонијама и колико су оставили сирочади и сиромашног народа. Референдум о самоопредељењу у Херсонској области ће се одржати, без обзира на став Американаца, којима је боље да се не мешају у наше ствари“, рекао је Стремоусов за РИА Новости.

Према његовим речима, ослобођене територије никада неће бити америчке колоније.

"Оне ће увек бити слободне као део једне велике уједињене Русије. Ми се сами бавимо својом културом и својом будућношћу, која је неизбежно повезана са Руском Федерацијом", нагласио је Стремоусов.

(Восток)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]